Rekrutteringsprosessen

Første steget i rekrutteringsprosessen er å identifisere behovet. Om du ønsker hjelp med bemanning og innleie, eller bestemmer deg for å rekruttere gjennom oss vil vår gjennomarbeidede rekrutteringsprosess sørge for at vi finner rett kandidat til stillingen.

Kontakt oss

Rett person på rett sted, det er vår oppgave

Til forskjell fra mange andre aktører på markedet ønsker vi i Academic Work å gjøre en ny rekrutteringsprosess for hver stilling. Dette innebærer kort at vi markedsfører stillingen i rett kanaler, og at kandidaten selv søker på stillingen. Slik vet vi at jobber med sterkt motiverte kandidater, som virkelig vil ha nettopp denne stillingen og jobbe hos dere.

Vår rekrutteringsprosess: steg for steg

Behovsanalyse og opprettelse av tidsplan Fastsettelse av kravprofil Annonsering på web, jobbsider og via sosiale medier Jobbmail til kandidater som matcher kravprofilen Søk i vår database og eventuelt andre nettverk CV-selektering og første utvalg Telefoninterjvuer Fysiske dybdeinterjvuer hos Academic Work Utvalg og tester avhengig av hvilken typen rekruttering Referansesjekk Presentasjon av kandidater til dere Fysiske intervjuer hos dere Endelig valg av kandidat(er) og signering av avtale Oppfølging

Denne prosessen er selvsagt fleksibel slik at vi kan tilpasse oss etter våre kunders ulike behov og ønsker. Tidsplanen som settes sammen med dere vil avgjøre hvor raskt vi kommer i mål. Hvis du vil vite mer om hvordan vi kan tilpasse rekrutteringsprosessen etter deres behov kan du gjerne gi oss dine kontaktopplysninger for en uformell samtale.

Adferdsbasert rekrutteringsprosess

Når du ønsker at vi skal hjelpe deg med en fast ansettelse, altså rekruttering, benytter vi en adferdsebasert rekrutteringsprosess. Dette innebærer at vi sammen med deg starter med å identifisere hvilke personlige egenskaper og kompetanse som er viktig for stillingen. Dette sammen med de formelle kvalifikasjonene og eventuell teknisk kompetanse sammenfattes i en kravprofil som fungerer som en rød tråd gjennom hele prosessen. Vi vil holde deg løpende oppdatert underveis, og du bestemmer selv hvor delaktig du vil være. Likevel er det viktig at får fullt innsyn om du ønsker det, slik at du er med og påvirker sluttresultatet.

Tester som komplement i rekrutteringsprosessen

I noen rekrutteringsprosesser anbefaler vi å benytte seg av tester som et komplement, og noen ganger er det et ønske fra vår samarbeidspartner. Dette forekommer oftest når våre samarbeidspartnere velger å bruke oss til en rekruttering. Vi tilbyr det også ved bemanning, om det skulle være av ønske.

Kontakt oss

Så langt har vi hjulpet de aller fleste bransjer og ledere med å løse deres behov innen bemanning og rekruttering. Faktisk har vi sammen med våre kunder og samarbeidspartnere gitt over 130 000 young professionals en karrieremulighet.

The Hunt: Årets Rekrutteringsbyrå 2017

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe dere med å løse dagens eller fremtidige behov. Benytt skjemaet under så kontakter vi deg når du ønsker eller ring oss på tlf. 21 30 53 01

20 år i bransjen gir deg og dere trygghet i vårt samarbeid.

Del artikkelen